Kaartverkoop start 15 mei
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Cyprus Tourism

Veelzijdig Cyprus

Van alle ontelbare eilanden in de Middellandse zee is er maar één die Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, haar thuis noemt en dat is Cyprus. Hoewel Cyprus het op twee na grootste eiland in de Middellandse zee is, is het verbazingwekkend compact en eenvoudig te bereizen.

Cyprus heeft een lange geschiedenis en een rijke cultuur die 11.000 jaar terug gaat in de tijd wat het een van de oudste beschavingen in de Middellandse zee maakt. Het is een openluchtmuseum met prehistorische nederzettingen, Griekse Tempels, Romeinse theaters en villa’s, Byzantijnse kerken en kloosters, Kruisvaarders kastelen, Gotische kathedralen, Venetiaanse forten, moskeeën en Britse koloniale gebouwen. Een aantal hiervan staan zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het landschap van het eiland is erg afwisselend, van dichtbeboste bergen tot glooiende wijnvelden, en van parelwitte stranden tot imposante rotsformaties.

Het eiland kent warme zomers en milde winters en leent zich het hele jaar door voor een vakantie.

Ongeacht het seizoen zijn er voldoende mogelijkheden om iets nieuws en unieks te beleven. Tel daar de rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf bij op en je hebt de ideale bestemming!

Love Cyprus

 

 

Naar de website