TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Landbouwmuseum Tiengemeten

Het Landbouwmuseum Tiengemeten brengt d.m.v. deze prachtige collectie de landbouwmechanisatie van 1920 tot 1955 in beeld. De landbouw werd wereldwijd, mede door de gevolgen van de eerste wereldoorlog,steeds meer gemechaniseerd.

Na 1920 kwam deze mechanisatie ook in Nederland langzaam op gang.

Deze verandering is te vergelijken met het intrede van de computer in de jaren 70. Werkzaamheden die eeuwen lang met hand werden gedaan, werden plotseling door een machine overgenomen. Dit had grote gevolgen voor het boeren bedrijf maar ook voor de hele bevolking van het platteland. Doelstelling van het museum is de ontwikkeling van het boerenbedrijf in die periode in beeld te brengen.

Een fascinerende periode die vaak tot verrassende en slimme ontwikkelingen heeft geleid. Het museum bevind zich in de Helènehoeve minder dan honderd meter van de aanlegplaats van de pont.Het museum heeft en grote collectie van landbouwmachines en gereedschappen. Maar ook werden er telkens nieuw gereedschappen en landbouwmachines aangevoerd. Boeren en enthousiasten Hoeksche Waarders die meenden nog iets belangrijks te hebben of te weten namen contact op met de werkgroep. Als het passend was binnen de collectie werd het met veel waardering in ontvangst genomen. Zo ontstond er heel geleidelijk aan een in Nederland unieke collectie.

Naar de website