Belangrijke mededeling
Menu
13 t/m 17 september 2022 Jaarbeurs Utrecht

Oogstraat

Informatiepunt Gezonde Ogen op de 50PlusBeurs
Ontdek alles over ogen en doe de gratis oogdrukmeting tijdens de 50PlusBeurs.

Slechtziendheid en blindheid kan iedereen treffen. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 250.000 blinden en slechtzienden. Veel méér mensen hebben een oogaandoening die tot blind- en slechtziendheid kan leiden, terwijl dit in de meeste gevallen te voorkomen of behandelen was geweest. Wil jij weten hoe het met jouw ogen is gesteld?  Breng een bezoek aan het Informatiepunt Gezonde Ogen (stand 09A13). Stel vragen over oogaandoeningen, laat je oogdruk meten, neem deel aan wetenschappelijk onderzoek of neem een kijkje in het reusachtige opblaasbare oog. Er ligt tevens een gratis magazine Zien en andere gadgets voor je klaar!

Uiteraard wordt er de tijd genomen om jou als bezoeker bewust te maken van de signalen van een oogaandoening en wordt er rijkelijk met tips gestrooid voor gezonde ogen. Zien is van waarde!

Gratis oogdrukmeting!
Bij het informatiepunt Gezonde Ogen kun je als bezoeker van 17 t/m 19 september je oogdruk laten opmeten. De oogdrukmeting wordt uitgevoerd door professionals en er wordt uitgelegd wat dit vertelt over jouw ogen.

Mee doen aan wetenschappelijk onderzoek!
Altijd al willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de verbetering van de oogzorg? Dat kan op zaterdag 21 september bij ons in de stand. Het doel van het onderzoek is het vinden van oorzaken van aandoeningen, het vinden van betere én nieuwe behandelmethoden voor een aantal oogaandoeningen. Denk hierbij aan leeftijdsgebonden maculadegeneratie en aangeboren oogaandoeningen. Bij dit onderzoek, waarbij de ogen worden gescreend, ligt de nadruk op personen met beginnende tot gemiddelde leeftijdsgebonden macula degeneratie, waarbij het zicht ca. 50% of beter is. Zowel personen die een oogaandoening hebben alsook personen zonder aandoening kunnen meedoen aan het onderzoek. 

Het informatiepunt Gezonde Ogen op de 50PlusBeurs is een unieke samenwerking van vier patiëntenverenigingen (Oogvereniging, MaculaVereniging, Hoornvlies Patiënten Vereniging, Vereniging Oog in Oog en de Nederlandse Christelijke Blinden- en Slechtziendenbond) én het Oogfonds.

We hopen je te ontmoeten!

Naar de website