Bestel hier ticket(s) in de voorverkoop
Menu
13 t/m 17 september 2022 Jaarbeurs Utrecht

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Ga je mee op reis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur nemen we je terug in de tijd. Een feest van herkenning voor oud en één grote verbazing voor jong.

Ambachten
Terug naar de tijd dat er geen elektriciteit was en veel arbeid nog met de hand werd gedaan. Twee routes nemen je mee langs ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Je valt van de ene verbazing in de andere en komt er ogen tekort.

Er zijn dagelijks ambachten in werking: mandenvlechten, glas-in-lood, klokkenrestauratie, drukkerij, kantklossen, spinnen, glas graferen en de grammofoonplaten. De mensen van het museum inspireren je met hun verhalen.

Speelgoed en exposities
Als je een verdieping hoger gaat ontdek je een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed. In het museum is er  een speciale expositiezaal. Tot het najaar van 2019 vind je daar de Meccano expositie. Ook buiten is er genoeg te zien bij de oude landbouwwerktuigen en machines.

Verder…
Het gehele museum is zeer rolstoelvriendelijk en beschikt over gratis rolstoelen en rollators. Tussendoor even een pauze in het museumcafé behoord ook tot de mogelijkheden. U kunt ook gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein.

Naar de website