Bestel hier ticket(s) in de voorverkoop
Menu
13 t/m 17 september 2022 Jaarbeurs Utrecht

PAZHolandesa

De Rotterdamse stichting Fundacion PAZ-Holandesa is opgericht op 19 augustus 1999 op initiatief van Marjan van Mourik (ex-okassistente ErasmusMC) en Dr. Daniel Paz y Geuze (gepensioneerd kinderneurochirurg Sophia Kinderziekenhuis).PAZ-Holandesa heeft zich in eerste instantie met name opkinderen (0-16 jaar) met geboorteafwijkingen (schisis, klompvoeten, hydrocephalus en/of spina bifida) gericht in de vorm van het organiseren en uitvoeren van (gratis) operaties.

Nadat PAZ-Holandesa meer verankerd was in de Peruaanse maatschappij en er een duidelijker beeld was ontstaan van de behoeftes, breidde PAZ-Holandesa haar zorg naar een volledige nazorg met spraaklessen, tandzorg, fysiotherapie en psychologische zorg. In 2001 werd een kinderpolikliniek in Arequipa geopend, waar een team van Peruaanse professionals deze zorg gratis aanboden aan kinderen van families zonder economische bronnen.

Sinds april 2009 zijn deze activiteiten geheel overgegaan naar het eigen kinderziekenhuis ‘Tony Molleapaza Rojas’ in Paucarpata, Arequipa, in 2006 werd begonnen met de bouw en in april 2012 geheel in functie genomen. Met de ingebruikneming van dit ziekenhuis heeft de stichting haar medische diensten belangrijk uitgebreid, helpt een veel grotere groep kinderen met een grotere variëteit aan geboorteafwijkingen en andere medische problemen. 

Naar de website