Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Daniel Roos

Zanger, pianist en songwriter

Daniel Roos (1987) is zanger, pianist en songwriter. Geïnspireerd door artiesten als Billy Joel, Elton John en Ray Charles maakt hij soulvolle, melodieuze pianopop met betekenisvolle teksten.

Daniel heeft jarenlang veel in het buitenland gespeeld als barpianist en deed vijf theatertours door het hele land met de Haagse cabaretier Sjaak Bral. Met zijn eigen Piano Man Band speelt hij de muziek van Elton John en Billy Joel. Bij solo-optredens vult hij dit regelmatig aan met een breed coverrepertoire van swingende hits en de mooiste ballads van de jaren '60 tot nu. Daarnaast schrijft, speelt en produceert hij ook zijn eigen muziek. Als singer-songwriter bracht hij al verschillende EP's en albums uit, waaronder het met goede reviews ontvangen Catching Waves (2017).

Recent heeft Daniel een Nederlandstalig album opgenomen dat binnenkort zal verschijnen. Qua genre zweeft dit tussen pop en kleinkunst (denk aan Stef Bos en Acda & de Munnik). De eerste nummers hiervan staan inmiddels online, waaronder het vrolijke Woordeloos, dat eerder deze zomer uitkwam; en Laat me leven, een strijdlied tegen de worsteling met eenzaamheid en somberheid.

Daniel speelt tijdens de beurs twee sets. In de eerste set muziek van Elton John en Billy Joel, in de tweede set vooral eigen werk.

Ontmoet Daniel op dinsdag, donderdag en vrijdag in het Silver Theater.

 

Foto: Kobalt Fotografie