TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Davine

Zangeres

Haar naam werd al jaren doorgefluisterd tussen kenners; “Let maar op, daar gaan we veel meer van horen.” Na het winnen van het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française in 2012, kwam Davine’s carrière in een stroomversnelling.

Zij trad tot nu toe maar liefst vijf keer op bij Harry Mens in zijn programma Businessclass en is regelmatig te horen bij Radio 1, Radio 2 en Radio 5. Met haar show vol met de mooiste Franse Chansons van o.a. Edith Piaf en Jacques Brel toerde zij door Nederland en Europa. Haar debuutalbum ‘Davine’ kreeg lovende recensies.

Haar nieuwe album ‘Renaissance’ is een krachtig statement dat precies mijn gevoel omschrijft: “Alsof de artiest in mij opnieuw geboren is.,” zegt Davine. Het album bevat twaalf eigen, zeer persoonlijke songs in de door haar zo geliefde Franse taal. Davine heeft een jaar aan dit album gewerkt met producer Jan van Eerd (Wende, Ellen ten Damme), waarop ze zowel haar respect aan het traditionele Franse chanson betuigt als kiest voor een eigen, vernieuwende sound. Leo Blokhuis omschreef de single ‘L’amant’ als volgt:  “De Nederlandse komt met een nieuw chanson dat meteen alles van ’n klassieker in zich heeft.”

Naast zangeres is Davine ook werkzaam als mannequin en presentatrice.

Luister naar Davine op zaterdag in het Silver Theater.