Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Eelco Habets

Raisin.nl

Raisin geeft spaarders toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online – met rentetarieven die vaak veel hoger zijn dan bij Nederlandse banken. Raisin’s diensten zijn gratis voor de spaarder: de onderneming ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen inmiddels een half miljoen Europese klanten via Raisin bij ruim 120 banken. Omdat Raisin alleen banken uit de EU aanbiedt, kan de spaarder er zeker van zijn dat spaargeld net zoals in Nederland gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta). Tot Raisin’s partners behoren onder andere Renault Bank, de spaaraanbieder van autofabrikant Renault Group, en buy-now-pay-later-reus Klarna.

In zijn presentatie zal Eelco de ontwikkelingen in de spaarmarkt bespreken, uitleggen waarom de spaarrentes in andere EU-landen hoger zijn, en toelichten hoe de spaarder kan profiteren van de voordelen van sparen in de EU.

Eelco Habets is de algemeen directeur van Raisin.nl, onderdeel van Raisin, Europa’s grootste spaarbemiddelaar, en is verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van de onderneming. Voordat hij Raisin kwam versterken, bouwde en schaalde hij de Nederlandse marktaanwezigheid van toenmalig concurrent Savedo, en werkte hij bij Credit Suisse en Deloitte.

Ontmoet Eelco dagelijks tijdens de 50PlusBeurs.