TICKETVERKOOP START MEI 2020
Menu
15 t/m 19 september 2020 Jaarbeurs Utrecht

Esther Kollmann & Annette Wichmann

Auteurs van het handboek: OMG Oud Met Glimlach

10 gouden tips voor gezond en gelukkig ouder worden

Aan informatie over gezond ouder worden geen gebrek. Heb je geen zin om stapels boeken te lezen en uren op internet te zoeken naar informatie en tips? De auteurs Esther en Annette delen graag de 10 belangrijkste tips uit hun handboek OMG Oud Met Glimlach.

De auteurs hadden zelf behoefte aan een simpel van-top-tot-teen-overzicht en delen graag hun eigen ervaringen en informatie die ze de afgelopen vier jaar hebben verzameld. OMG Oud Met Glimlach legt uit wat er in ons lichaam gebeurt, geeft tips om de mogelijke (fysieke en mentale) ongemakken die je kunt verwachten het hoofd te bieden én belicht de positieve kant(en) van het ouder worden. Elk onderdeel hebben ze laten checken door een expert op dat specifieke gebied. Alles staat overzichtelijk bij elkaar in één boek, van terugtrekkend tandvlees, tot botontkalking en van voeding tot ontspanning, met heldere uitleg en een persoonlijke touch.

Beter begrijpen hoe je lichaam werkt, maakt het makkelijker om zelf in te kunnen schatten wat wel of niet goed voor je is. De 10 gouden tips geven hiervoor een goede richtlijn. En volgens psychiater George Vaillant is gelukkig oud worden een makkie, sterker nog: “Ouderdom leidt tot meer geluk”. Daar doen we het voor!

Gezondheidsnet: “Een must-read voor elke 40+ vrouw… informatief, verhelderend én humoristisch handboek over gezond, gelukkig en relativerend ouder worden".