Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Eveline Helmink

Journalist en bladenmaker

Wat betekent het als iemand die je lief is, dementie heeft?

Eveline Helmink praat over haar recent verschenen boek Niet vergeten, als iemand die je lief is dementie heeft.

Dementie heeft ook op de naasten van de patiënt veel impact. Waar vind je troost als iemand in je omgeving Alzheimer of een andere vorm van dementie heeft? Wat doet dementie met de manier waarop je leeft en liefhebt? Eveline Helmink gaat persoonlijk en openhartig in op de impact van dementie.

De moeder van Eveline Helmink heeft dementie in een vergevorderd stadium. In haar boek verweeft ze haar persoonlijke ervaringen over omgaan met deze ziekte met universele troost en herkenning. Eerlijk en openhartig komen de moeilijke en pijnlijke momenten aan bod, maar ook de intieme en ontroerende momenten vol betekenis. Aan alles wat je tot nu toe hebt ontdekt over dementie, voegt Niet vergeten troost, moed en veerkracht toe. Want ook in de schaduw zijn er lichtpuntjes te ontdekken. Een houvast voor iedereen die hetzelfde pad moet bewandelen.

Eveline Helmink (1980) is journalist en bladenmaker. Ze werkt als hoofdredacteur bij het mediamerk Happinez, dat internationaal inzichten en inspiratie deelt voor persoonlijke groei en een betekenisvol leven. Ook is zij Hoofdredacteur van Yoga Magzine.

Ontmoet Eveline op woensdag in het PresentatiePodium.

 

Foto: Dana van Leeuwen