Kaartverkoop start 15 mei
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Hoormij∙NVVS

Evenwichtsproblemen? Oefeningen kunnen helpen!

Je kunt een leesbril aanschaffen als je niet meer goed dichtbij ziet en een hoortoestel als je partner vindt dat de tv wel erg hard staat, maar wat te doen als je evenwichtsgevoel ‘niet meer is wat het was’? Misschien ben je al eens gevallen, durf je niet meer te fietsen of voel je je constant duizelig en ga je de deur niet meer uit? 

Een ervaringsdeskundige van Hoormij∙NVVS - patiëntenorganisatie voor mensen met gehoor- én evenwichtsproblematiek - geeft uitleg over de werking van het evenwichtsgevoel. Ook komen de meest voorkomende oorzaken van een evenwichtsstoornis aan de orde.

Wat kun je eraan doen?
Onderzoek toont aan dat het belangrijk is om bij een evenwichtsaandoening in beweging te blijven. Onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut heet dit vestibulaire (evenwichts-)revalidatie. Speciale oefeningen helpen iemand over de eerste angst heen. Door een stapsgewijze aanpak overvraag je jezelf niet.  Afhankelijk van de soort aandoening kunnen ook andere behandelingen nuttig zijn zoals ergotherapie, de Balance-belt, of een multidisciplinaire behandeling in een revalidatie-setting. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en kennismaking met Hoormij∙NVVS.

Ontmoet Hoormij over evenwichtsproblemen op donderdag en vrijdag in het PlusPodium.