Menu
10 t/m 14 september 2024 Jaarbeurs Utrecht

Jacqui van Kemenade

Leefstijl op Recept en Een Shotje Leefstijl

Jacqui van Kemenade, auteur en huisarts Leefstijl op Recept en Een Shotje Leefstijl

Het voordeel als huisarts is, dat ik bijna dagelijks echte patiënten zie, in de spreekkamer of leuker nog, bij mensen thuis op de koffie. Daar kijk ik onbeschaamd in het beruchte medicijnkastje dat vol zit met onduidelijke pillen waarvan niemand meer weet waarvoor ze waren. Daar heb ik veel van geleerd. Wij huisartsen zijn generalist maar specialist in kijken en luisteren. We zien (in mijn geval al twintig jaar) de mensen komen en gaan, en zwoegen met persoonlijke (dieet)doelen. Hoe houd ik mijn patiënten duurzaam gezond, ook zonder pillen, en kan dit eigenlijk wel? Ja, het kan. Ik heb mensen met een chronische ziekte met de juiste leefstijl adviezen hun leven spectaculair zien veranderen. Dit wens ik iedereen toe. Maar wat is een ‘juiste’ leefstijl?

Mijn leefstijl recept  heb ik beschreven in mijn boek: Leefstijl op Recept en Een Shotje Leefstijl.  Het is een verslag van mijn diepzeeduik naar de verborgen dik-en ziek-makers. Het boek is voor iedereen die in zijn eigen leven wil duiken. Die op zoek is naar het recept voor een optimale, blijvende, leefbare leefstijl. 

In deze lezing neem ik je mee in een onderwateravontuur. Pak je duikbril. Knijp je neus dicht en laat je achterovervallen! Welkom in de onderwaterwereld van leefstijl.

Jacqui van Kemenade is sinds 22 jaar huisarts gespecialiseerd in leefstijl, overgewicht, en diabetes.  Haar drang naar meer kennis en inzicht over een gezonde leefstijl heeft haar aangezet tot het in 2019 verschenen boek: Leefstijl op Recept. Het boek heeft in de top 60 bestverkochte boeken gestaan en gaat nu al de 4de druk in. Recent is ook haar nieuwe boek Een Shotje leefstijl verschenen.

Ontmoet Jacqui op het Presentatiepodium op donderdag 14 september.