TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Karel van Koppen

Adviseur CSN

Stichting Bekkenbodem4All geeft iedere dag interessante lezingen op de 50PlusBeurs. Kom naar een van de lezingen op de stand in Hal 9, C28.

Karel geeft een voordracht op donderdagmiddag 14.30 uur met als titel: 'Hoge Nood?....trek aan de bel bij de burgemeester!                          

Na zijn pensionering als Plaatsvervangend Hoofd Voorlichting en PR bij KWF Kankerbestrijding raakte Karel van Koppen in 2014 betrokken bij de activiteiten van de Continentie Stichting Nederland. Hij houdt de website bij en verzorgt de sociale media. Hoe meer hij te maken kreeg met mensen met incontinentie, hoe meer hij betrokken raakte bij hun problemen. Een daarvan: sociaal isolement bij gebrek aan voldoende 'openbare' toiletten. 
Vanwege het VN-Verdrag Handicap moeten gemeenten isolement van hun inwoners tegengaan en hebben zij dus een verantwoordelijkheid in deze. Daarom heeft CSN alle 380 gemeenten van ons land gevraagd naar hun toiletbeleid. Vandaag, Nationale Plasdag 2018, maakt CSN de resultaten bekend in de media. Karel van Koppen heeft de antwoorden geïnventariseerd en vertelt vanmiddag over de belangrijkste bevindingen.