TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Maaike de Vries

Gezondheidswetenschapper

Enerzijds, anderzijds: dat adviezen over een goede leefstijl barstensvol nuances zitten, weet Maaike de Vries als geen ander. Ze deed er zelf als gezondheidswetenschapper onderzoek naar, en adviseert en leidt grote organisaties die Nederland gezonder maken. 

Al die subtiele nuances zijn nodig, begrijpt Maaike. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. En dat is nou precies Maaike’s lievelingsmoment. Dan kan ze hakken. Met een loeischerpe bijl fileert ze de wetenschap, totdat alleen overblijft wat er echt toe doet. De essentie. Wat jij moet weten en wat jij kunt doen om fijner te leven. Daar vertelt ze dan helder en vrolijk over. Op video’s bij FoodFirst Network en in haar boeken. Klinkt als een superdruk leven? Is het ook. Als de stoom uit haar oren komt, weet Maaike wat haar te doen staat. Rustig ademen. Dat leerde ze van Stans van der Poel en Koen de Jong. Zo houdt ze haar hoofd helder en blijft ze zelf rustig, fit en strak. Net als jij, als je haar tips opvolgt. Lekker, Maaike!

Dr Maaike de Vries volgde haar opleiding tot gezondheidswetenschapper aan de Universiteit Maastricht. Ze promoveerde aan de Radboud Universiteit. Maaike leidde de Volksgezondheid Toekomstverkenning van het RIVM en zette bij de Argumentenfabriek de sector Zorg op.

Momenteel werkt Maaike als wetenschappelijk directeur bij Keer Diabetes2 Om, als adviseur en als toezichthouder bij GGZ Rivierduinen en het Institute for Positive Health.

Daarnaast is ze gecertificeerd hardlooptrainer (KNAU) en Sportrustencoach. Ze woont met haar man, puberzoon en -dochter bij de duinen en de zee. 

Maaike schreef twee boeken: Hoe word ik een Supervetverbrander (april 2018) en Zo werkt de zorg in Nederland (2014).

Ontmoet Maaike op dinsdag in het Presentatie Podium.