Menu
10 t/m 14 september 2024 Jaarbeurs Utrecht

Marieke Henselmans

Journaliste

Vrolijk besparen met Marieke Henselmans

Hoezo vrolijk? Besparen is toch niet leuk? Dat besparen niet leuk is, is een hardnekkig vooroordeel. Is goedkoop altijd duurkoop? Is duurzaam altijd duur? Overzicht houden is moeilijk? Kleine besparingen helpen niet? Gezond eten is duur? Soms kloppen deze ideeën, maar best vaak is het juist andersom.

Marieke zet samen met het publiek even de spotlights op wat er wél mogelijk is. Het gaat niet over dure ingrepen, die een investering vragen (zoals zonnepanelen op het dak: leuk maar niet voor iedereen haalbaar).
Het gaat over kleine besparingen die binnen ieders bereik liggen. Vaak komen deze dingen dagelijks terug en opgeteld bespaar je toch een mooi bedrag. Waarmee je iets meer ruimte in je eigen budget krijgt en leuke dingen naar keuze kunt doen.
En het gaat ook over het vermijden van dure vergissingen, bijvoorbeeld het in paniek inhuren van een onbekende loodgieter bij een verstopte gootsteen. Bespaar jezelf veel geld door deze blunder niet te maken.

Marieke Henselmans vertelt over de betaalbare uitvaart

Een uitvaart is toch altijd duur?

Marieke Henselmans is beparingsdeskundige. Een magazine vroeg haar om een artikel over de betaalbare uitvaart te schrijven. Dat artikel kwam er, en ze werd gegrepen door het onderwerp. Bij een sterfgeval staat de consument met 7-0 achter. Er is sprake van vermoeidheid, verdriet, en een behoorlijk gebrek aan kennis. Vaak is er een verzekering, maar wat voor soort? Voor welk bedrag of welke diensten? En waar is de polis? Ergens vinden we een papier met groot een telefoonnummer erop. Dat maar bellen dan. En hup, de trein begint te rijden. Ondanks de verzekering blijkt er achteraf flink te moeten bij betaald. Dat kan anders!  De enige oplossing is je tijdig te informeren. Door naar de lezing op de 50+beurs te komen en/of door alles nog eens rustig na te lezen in de boeken die Marieke Henselmans over dit onderwerp maakte. In het informatieve boek ‘Laat je niet kisten door de commercie’ lees je hoe het organiseren van een uitvaart in z’n werk gaat. Ook lees je hoe het komt dat sommige uitvaarten duizenden euro’s duurder zijn dan andere. Terwijl dezelfde of betere dienstverlening wordt geboden. En precies dezelfde producten (zoals de uitvaartkist) bij de ene ondernemer of verzekeraar 3 keer duurder is dan bij de andere. Het blijkt dat een uitvaart juist mooier en persoonlijker wordt als je meer zelf doet. Het gaat tenslotte niet om de luxe maar om het persoonlijk afscheid, de muziek, de mooie woorden.


Marieke Henselmans schrijft regelmatig artikelen in allerlei kranten en tijdschriften, waaronder ook Plus Magazine en PlusOnline. Ze was de deskundige in het tv programma ‘Geen cent te makken’, samen met Peter van der Vorst. Ze schreef veel bespaarboeken, zie https://bespaarboeken.nl/site/ met feestelijke aanbiedingen. Met actiecode PLUS  worden er geen verzendkosten gerekend.
Maar op de beurs zijn Marieke’s boeken ook te vinden. Je kunt ze daar ook laten signeren of laten voorzien van een vrolijke opdracht.

Hopelijk tot op de beurs!

Ontmoet Marieke op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag op het Plus Podium en het Presentatiepodium.