Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Marion van de Coolwijk

(Thriller- en jeugdboeken)schrijfster

K met Peren

Marion (63) is van oorsprong leerkracht en is directeur van een grote landelijke onderwijsorganisatie. Ze debuteerde in 1989 met haar eerste boek, waarna meer dan 200 titels volgden. Marion schrijft voor jeugd en volwassenen. Wie kent niet haar thrillers, zoals het recent verschenen Mama liegt, de jeugdseries De Olijke Tweeling, MZZLmeiden of haar vele eerste leesboekjes? Dat ze ooit een biografisch boek zou schrijven was nooit het plan, maar het leven besloot anders.

In april 2017 krijgt haar vijf jaar jongere zus Averil de diagnose longkanker. Ze leeft supergezond. `Domme pech,` zegt de longarts. `Bereid u voor op het ergste.` Als alleenstaande moeder van twee kinderen, waarvan de oudste gehandicapt, is doodgaan voor Averil geen optie. Haar lijfspreuk `K met peren` weerspiegelt haar humor en haar angst, maar helpt haar ook om door te gaan. Marion is de hele tijd dicht bij haar, ook als ze toch nog onverwacht het leven los moet laten.

Het medische dagboek dat Marion op verzoek van Averil ruim drie jaar lang bijhield, was de basis voor het boek K met peren. `Door te schrijven over die indringende periode als naaste waarin ik mezelf volledig wegcijferde, kon ik eindelijk rouwen en bij mijn eigen gevoel komen.` Marion heeft woorden gegeven aan haar eigen worsteling met de angstige werkelijkheid en hoopt anderen hiermee tot steun te zijn.

Tijdens haar presentatie op de 50+beurs zal Marion vertellen over het emotionele schrijfproces, de helende kracht van schrijven en enkele passages voorlezen uit haar boek. Tevens is er gelegenheid tot vragen stellen en signeert Marion na afloop haar boek.

Ontmoet Marion op dinsdag in het PresentatiePodium.

 

Foto: Marc Moussault