Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Marjo Hoedemaker

Dierenverzorger

Marjo Hoedemaker werkt én woont al 60 jaar in DierenPark Amersfoort. Als jongetje van 12 brengt hij elke dag samen met zijn vader – een bakker – de broodresten naar de dierentuin in Arnhem waar hij destijds woonde. In die periode wordt zijn grote liefde voor dieren en dierverzorging aangewakkerd. Hij brengt al zijn vrije tijd door in de dierentuin.  Als zijn ouders besluiten te verhuizen naar Bussum is de jonge Marjo ontroostbaar, maar kan hij gelukkig aan de slag bij DierenPark Amersfoort.  Niet veel later gaat hij zelfs op het park wonen. Hij groeit van 'hulpje voor allerhande klusjes' uit tot Hoofd Dierverzorger. 

Marjo’s vrouw Liesbeth deelt zijn liefde voor dieren en samen wonen ze nog steeds in de Amersfoortse dierentuin. Van het knuffelen van tijgers tot het thuis opvoeden van aapjes die door hun moeder worden verstoten; er is de afgelopen zestig jaar enorm veel veranderd in de dierentuinen. In zijn boek Van Beestenboel tot Hokjesgeest vertelt hij alles over leven en overleven in de dierentuin.

Nu Marjo officieel met pensioen is, reist hij als senior zoo advisor de hele wereld over om dierentuinen, nationale parken, bedrijven en scholen te adviseren en te vertellen over dierenwelzijn – en verzorging.

Ontmoet Marjo op vrijdag en zaterdag in het PresentatiePodium.

 

Foto: Henk Ruitenbeek