TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Paella proeven!

Wereld Paella Dag

Elke dag live op de beurs: Paella Showcooking bij het Spaans Verkeersbureau! Op donderdag is het helemaal feest, omdat het dan Wereld Paella Dag is! Kom je proeven?

Op 20 september a.s. zullen de Valencianen, als de uitvinders van de paella, hun rol als bewaker van het recept verlaten en op een vriendelijke en sympathieke manier, voor eens en altijd, het eeuwige debat over de authentieke paella beëindigen. Daarom wordt er een dag gepland in de internationale agenda om vanuit de plaats waar het recept is ontstaan dit gerecht te eren en te verheffen naar de status van internationaal symbool.

De paella is namelijk identiteitserfgoed van de Valenciaanse cultuur en  het gastronomische visitekaartje op wereldniveau. Maar het recept is ook betrokken geweest bij discussies in de media zoals het gebruik van chorizo door de Engelse chef-kok Jamie Oliver, als ovenrecept én bereidt in een glazen schaal door de acteur Rob Schneider of van de rijst met kip, calamares, chorizo en kokkels van kok Gordon Ramsey.

Maar het hoe en waarom zal niet meer belangrijk zijn, want op 20 september nodigt Valencia de rest van de wereld uit om de Valencianen te imiteren en de paella het middelpunt te maken van vrienden- en familiebijeenkomsten en de oorsprong van het meest mediterrane recept bekend te maken.