TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Paula Irik

Dementees, de letterlijke taal van mensen met dementie.

Wie de uitingen van mensen met dementie leest als poëzie, zal achter de ziekte de méns met dementie zien. Dat geeft mensen met dementie hun eigen stem en daarmee hun waardigheid terug.

Drs. Paula Irik (1952) werkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg.
Naast artikelen over de eigen stem van mensen met dementie, schreef zij Als het maar echt is. Over de zachte kracht van mensen met dementie en Leestekens. Levenskunst van mensen met dementie.
Irene Kruijssen MA. (1965) werkt als neurologisch muziektherapeut in de ouderenzorg. Zij publiceerde artikelen over muziek in de dementiezorg en zette tal van projecten op rond muziektherapie en muziek.
Samen schreven Irene en Paula verschillende artikelen over hoe verbinding te maken met mensen met dementie, alsmede het boek: Sprekende Handen, een methodiek voor ontmoetingsgroepen met dementerende mensen. Naast andere boeken die ze hebben geschreven over het Dementees nu aandacht voor de eerste prachtige poëziebundel Dementees: ‘Een Beetje Boos mag Best, Dementees (m)net poëzie’.  Deze is samengesteld door Paula Irik (teksten Dementees), Bette Westera (gedichten), Sylvia Weve (illustraties)