Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Prof. dr. ir. Kasper Boon

60PlusPlaza.nl

Donderdag om 11.15 uur
60plusplaza en Digitale weerbaarheid door em. Prof. dr. ir. Kasper Boon

60PlusPlaza.nl, het leukste online abonnement voor de actieve 60-plusser heeft samen met uitgeverij Van Duuren Media een boek uitgegeven met als titel Digitaal Weerbaar. In 60PlusPlaza wordt er tevens een cursus aangeboden met allerlei voorbeelden op video. Veel ouderen ondervinden grote problemen bij het werken met digitale apparaten zoals een smartphone, tablet of computer. En juist vanuit het gebrek aan kennis zijn ze kwetsbaar. In deze voordracht laten we zien waar het om gaat en speciaal waar je op moet letten als je geld wil overmaken. em. Prof. dr. ir. Boon heeft onder het pseudoniem Albert Sickler tientallen boeken geschreven over computers en digitale apparaten speciaal voor de doelgroep "ik weet niet zoveel...". Sommige boeken haalden een oplage van meer dan 100.000 een duidelijk bewijs voor de kunst om moeilijke dingen toch duidelijk te brengen.

De overstap naar de digitale wereld is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige mensen functioneren al heel hun leven goed in de maatschappij, maar ineens lijkt het alsof ze niet meer mee kunnen komen. Ze voelen zich digibeet; mensen die niets snappen van die moderne digitale wereld. En om het nog moeilijker te maken, het gaat ook om mensen die zonder de nodige voorkennis helaas ook slachtoffer kunnen worden van allerlei gemene oplichtingstrucs.

Dankzij de helder geschreven tekst wordt de lezer aan de hand van de volgende onderwerpen digitaal weerbaar gemaakt:

 • Internet, wat kun je ermee?
 • Een stukje geschiedenis en verwachtingen voor de toekomst.
 • Ken je apparaat!
 • Veiligheid voorop.
 • Zelf aan de slag op internet.
 • Oplichters te slim af zijn.
 • Mediawijsheid.

Auteurs
Matthijs Akkenaar en Kasper Boon

Donderdag om 15.15 uur
60plusplaza gaat vitaal, Wat ouderen absoluut moeten weten als het om hun gezondheid gaat! door em. Prof. dr. ir. Kasper Boon

60plusplaza.nl, het leukste online abonnement voor de actieve 60-plusser heeft een rubiek Vitaal. Samen met Rinus Pecht schreef Boon tientallen boeken voor het vak lichamelijke opvoeding. Nu hij zelf tot de groep senioren behoort weet hij hoe belangrijk bepaalde gezichtspunten zijn als om je gezondheid gaat. In het boek Gezond en Fit dat hij samen met Pecht schreef worden allerlei lichamelijke oefeningen beschreven die juist erg goed voor je hersenen zijn. Recent inzicht heeft aangetoond hoe belangrijk deze oefeningen zijn en diverse voorbeelden zullen worden gegeven. Ook zal het begrip "positieve gezondheid" uit de doeken worden gedaan.

Met positieve gezondheid als uitgangspunt
Gezond leven lijkt heel gemakkelijk als je jong bent, maar naarmate je leven vordert, zul je er steeds meer je best voor moeten doen. Nu zijn er inmiddels heel wat boeken over bewegen en gezondheid voor ouderen geschreven, maar nog geen enkel dat positieve gezondheid als uitgangspunt neemt. En dat terwijl dat juist zo voor hand ligt. In dit boek staan veel oefeningen waarvan bewezen is hoe belangrijk ze zijn voor je brein. Voor iedereen is het heel belangrijk om te weten wat positieve gezondheid is en welke oefeningen van belang zijn om zowel lichaam als brein te onderhouden.

 • Wat is een gezonde leefstijl?
 • Meer over positieve gezondheid
 • Meer over lichamelijk fit zijn
 • Heel veel oefeningen
 • Oefeningen die goed zijn voor het onderhoud van je hersenen
 • Evenwichtsoefeningen

Auteurs
Rinus Pecht en Kasper Boon