Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Raymond Nolet

Directeur MiFood

Raymond heeft van 1989 tot 2018 gewerkt aan optimalisaties in zowel de dierlijke als plantaardige sectoren. Hij is een echte omdenker die zich steeds afvraagt ‘waarom kan het niet anders’. Vanuit dat perspectief heeft hij het bedrijf MiFood opgericht dat als doel heeft gezonde voeding te ontwikkelen maar vervolgens ook te vertalen naar producten voor de consument. 

MiFood heeft in 2019 in samenwerking met de provincie Limburg, universiteit Maastricht opdracht gegeven voor een driejarige humane food interventie studie. Deze onafhankelijke studie moet aantonen dat het dagelijks consumeren van voldoende groente en fruit in de juiste samenstelling, de weerstand van het menselijk lichaam verhoogd. In de studie werd in dit kader met name gekeken naar de verschillende welvaartsziekten zoals onder andere hart en vaatziekten.

Om de gezonde eigenschappen van groenten en fruit te bewaren heeft MiFood een specifieke procedé om te komen tot een groente en fruitmixen in drinkbare- of reepvorm. In Venlo is daarvoor een R&D lab gebouwd. Hierover zal in de presentatie een toelichting worden gegeven.

Op woensdag zal Prof. T. de Kok zelf een toelicht geven over de resultaten van het onderzoek in relatie tot gezondheid.

Ontmoet Raymond dagelijks in Presentatieruimte Varia.