Menu
10 t/m 14 september 2024 Jaarbeurs Utrecht

Reginald Deschepper

"Elk jaar jonger? De wetenschap van veroudering en verjonging"

Reginald Deschepper is medisch antropoloog en als prof. em. verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is ook oprichter van LifeMe (Lifestyle as Medicine), een non-profit organisatie van onderzoekers, artsen en patiënten die de mogelijkheden van ‘levensstijl als medicijn’ onder de aandacht willen brengen. Dat resulteerde in het boek ‘Je levensstijl als medicijn’ (Lannoo, 2019) waarin zeven pijlers van een gezonde levensstijl behandeld worden: beweging, voeding, omgaan met stress, sociale steun, slaap, omgeving en zingeving.

In zijn nieuwste boek: ‘Elk jaar jonger: de wetenschap van verjonging’ beschrijft hij de mechanismen van het biologische verouderingsproces en hoe wetenschappers snel vooruitgang maken om veroudering te behandelen. Het grote voordeel van die aanpak is dat je daardoor meteen alle verouderingsziekten aanpakt, nog voor ze de kop opsteken. Ja, er moet nog veel onderzoekgebeuren maar toch zijn er al heel wat mensen die er in slagen hun biologishe klok te vertragen … of zelfs om te keren.

In zijn presentatie legt hij uit hoe we langer jong en gezond kunnen blijven. Naast technieken waarvoor ‘nog meer onderzoek nodig is’ komen ook de belangrijkste zaken aan bod die je nu al kunt toepassen.

Ontmoet Reginald op het Presentatiepodium op zaterdag 16 september.