Kaartverkoop start 15 mei
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Rianna de Jonker

Hoormij·NVVS

Leven met “hyperacusis”: als alle gewone, dagelijkse geluiden pijn doen….

Sirenes, bladblazers, wind, muziek, gezellige drukte, stemgeluid, krassende kraaien, tikkende klokken, serviesgoed, druppende kranen, een supermarkt…. Voorbeelden van vele dagelijkse geluiden waar je meestal niet bij stilstaat of waarvan je lekker geniet. Zo ook Rianna de Jonker

Tot zij in de bloei van haar leven werd overvallen door “hyperacusis” – overgevoeligheid voor geluid. Een gehooraandoening waarbij normale, dagelijkse geluiden anders binnenkomen, overweldigen, pijn doen en andere effecten hebben. De last en gevolgen voor alle aspecten van het dagelijks leven zijn groot.

Toch blijft Rianna graag actief. Ze probeert te blijven genieten van het leven. Zo ondersteunt ze als ervaringsdeskundige bij Hoormij·NVVS andere mensen met hyperacusis, werkt ze aan informatie en bekendheid over hyperacusis, leefbaarheid en nog veel meer. Neem een kijkje in de wereld van hyperacusis, een persoonlijke zoektocht, wat Hoormij·NVVS voor je kan betekenen en neem tips en trucs mee voor jezelf of voor een naaste met (mogelijke) hyperacusis.

Ontmoet Rianna op dinsdag en vrijdag in het PlusPodium.