Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Sonja Keizers

Apotheker

Krijg grip op je medicijnen

Medicijnen zijn er om je beter te maken, maar doen ze dat ook echt? Hoewel het slikken van een pilletje zo eenvoudig lijkt, kunnen de gevolgen groot zijn. Het gebruik van medicijnen leidt tot onzekerheid. Wat doet het met je lichaam? Is dit wel het meest geschikte middel? Medicijnen hebben ook ongewenste effecten. Hoe ga je om met bijwerkingen? Wanneer is het middel erger dan de kwaal? Veel mensen ervaren problemen bij het gebruik van medicijnen maar weten niet wat zij hieraan moeten doen of waar zij terecht kunnen met hun vragen.

Apotheker Sonja Keizers is columnist van Plus Magazine. In haar rubriek Apothekerspost beantwoordt zij elke maand vragen van lezers. Over een breed scala aan gezondheidsproblemen geeft zij uitleg en adviezen. Van schimmelnagels tot hartmedicijnen. In haar eigen apotheek ‘Pillen en Praten’ in Den Haag deed zij dit jarenlang ook voor haar patiënten. Haar medicijnkennis zet zij in om mensen in staat te stellen de juiste keuzes te maken in hun medicijngebruik. ‘Blijf de baas over je eigen medicijnkastje’, is haar boodschap.

In deze lezing komen de belangrijkste zorgen van medicijngebruikers aan bod zoals bijwerkingen, medicijnen op maat, controle van medicijngebruik, en minder pillen slikken. Door te weten wat je van medicijnen mag verwachten maar vooral ook wat je zelf kunt doen, leer je grip te krijgen op je medicijnen.

Ontmoet Sonja op dinsdag, woensdag en donderdag in het PlusPodium.