Kaartverkoop start 15 mei
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Willem Dekker

Hoormij.NVVS

Leven met slechthorendheid: van beroepsofficier naar vrijwilliger bij een patiëntenorganisatie

Willem Dekker is een militair die vanwege zijn slechte gehoor kort voor zijn pensioen wordt afgekeurd voor het uitvoeren van operationele taken. Vanaf dat moment stort hij zich als vrijwilliger op de belangenbehartiging voor zijn slechthorende lotgenoten. Over dit proces heeft hij een boek geschreven.

Hij geeft een inkijk in het werk bij een patiëntenvereniging voor slechthorenden. Alle activiteiten zoals voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact worden belicht, evenals misstanden binnen de hoorbranche.

Aan de hand van zijn ervaringen wordt duidelijk wat slechthorendheid is en wat de gevolgen hiervan zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.

De auteur zegt gefrustreerd te zijn, omdat hij aan zijn omgeving niet duidelijk kan maken wat ernstige slechthorendheid betekent en wat de impact ervan is. Wie zijn verhaal leest, komt tot de conclusie dat het zelden zo goed is uitgelegd. Voor iedereen met een hooraandoening is het boek een steun, voor hun omgeving een openbaring.

Ontmoet Willem op woensdag en zaterdag in het PlusPodium.