Bedankt voor je komst. Tot volgend jaar!
Menu
12 t/m 16 september 2023 Jaarbeurs Utrecht

Yvonne Kroonenberg

Auteur

Helaas kan de presentatie van Yvonne wegens omstandigheden niet doorgaan.

Yvonne Kroonenberg schrijft al sinds de jaren ’80 openhartig en vrijgevochten over seks, liefde en relaties. Haar bundel Alles went behalve een vent werd recent opnieuw uitgegeven. Maar wist je dat Yvonne ook boeken schrijft voor mensen die moeite hebben met lezen?

In 2012 verscheen haar eerste bundel bij uitgeverij Eenvoudig Communiceren met daarin haar columns hertaald in makkelijke taal, speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen. Yvonne: ‘Ik vind laaggeletterden zo’n belangrijke groep en het zijn d’r zo veel -en er komen er alleen maar meer bij!- dat ik heb gedacht: ik wil wel de koningin van de laaggeletterden worden!’

Toen Yvonne zich in de problematiek van de laaggeletterdheid ging verdiepen, kwam daar een prachtig boek uit:  Ik lees nooit een boek. Hierin vertelt Yvonne door middel van korte en grappige verhaaltjes over het belang van lezen en schrijven. Het boek sloeg aan en twee jaar later stond er een nieuw boek op de planning. Ditmaal zou het een persoonlijk boek worden en de titel wist ze meteen: De tietenbus. Hierin geeft Yvonne een intiem kijkje in de recentste jaren van haar leven. Op 68-jarige leeftijd is er borstkanker bij haar gediagnosticeerd. De tietenbus is haar persoonlijke verhaal waarin ze de lezer bij elke stap meeneemt: van de fietstochtjes naar het ziekenhuis tot de gesprekken met artsen.  Ze geeft veel tips en deelt intieme momenten, veelal verpakt met de gouden humor die we al die jaren van haar kennen.

Tijdens de presentatie op de beurs vertelt Yvonne over haar boek 'De tietenbus', laaggeletterdheid en over het boek 'Ik lees nooit een boek'.

 
Foto: Hannah van Herk