Menu
10 t/m 14 september 2024 Jaarbeurs Utrecht

Socialistische Partij

Welkom bij de SP!

Kom op voor Nederland

Dit is het moment om samen op te komen voor Nederland. Nu is de tijd. Actie is hard nodig want:

-          - Onze zorg mag niet nog verder kapot bezuinigd worden. Onze ouderen verdienen de beste zorg. Daar werken zorgverleners in de verpleeghuizen en thuiszorg elke dag keihard voor. De bezuinigingen moeten van tafel.

-          -  De huren mogen niet nóg verder stijgen, geen bezuinigingen op de huurtoeslag en er moeten meer betaalbare woningen worden gebouwd.

-          -  De AOW-leeftijd moet omlaag en onze pensioenen mogen niet onzekerder worden door de nieuwe pensioenwet.

Op Prinsjesdag (de derde dinsdag van september) worden de plannen voor het komende jaar gepresenteerd. Het kabinet is gevallen. Dat maakt het dit jaar anders. In aanloop naar nieuwe verkiezingen laten we op zondag 17 september zien dat het nu echt anders moet.  Kom daarom ook 17 september naar het Prinsjesdagprotest in Den Haag.

Samen kunnen we de prijzen verlagen

De boodschappen zijn nauwelijks meer te betalen. De prijzen stijgen, onze inkomens blijven achter en de bedrijven gaan er met de winsten vandoor. Dat moet nu stoppen. Daarom pleit de SP ervoor dat minimaal de basisproducten voor het dagelijkse leven flink in prijs verlaagd worden. Hiervoor moeten afspraken gemaakt worden met supermarkten en voedselproducenten. Houden zij zich niet aan de afspraken, dan verhogen we de belasting op hun winsten.

Naar de website