TICKETVERKOOP START MEI 2019
Menu
17 t/m 21 september 2019 Jaarbeurs Utrecht

Stichting Tekenen voor Kinderen

De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor kinderen in 55 ziekenhuizen door heel Nederland. Dit om de kinderen in de ziekenhuisbedden afleiding en ontspanning te bieden. Zieke kinderen even minder ziek laten voelen.

Dat doen we door aan de rand van het bed tekeningen te maken voor de kinderen. Belangrijk hierbij is dat de tekenaar tekent wat de kinderen graag willen dat getekend wordt; alles mag en alles kan!

De tekenaar is vaak een sneltekenaar of cartoonist, iemand die snel een tekening kan maken en een groot beeldgeheugen heeft, want als tekenaar heb je niet altijd lang de tijd voor een tekening. Aan de hand van de lijst van kinderen, die de tekenaar ontvangt van de pedagogische zorg, gaat de tekenaar één voor één de kamers langs en tekent voor de kinderen die dat leuk vinden. We merken dat tekenen eigenlijk wel voor alle leeftijden is, jong en oud vinden het leuk dat er iets wordt getekend wat door hen is bedacht. Naast de ziekenhuizen is de stichting ook actief in orthopedagogische dagcentra en een aantal asielzoekerscentra. In totaal maken we jaarlijks met 23 tekenaars meer dan 15.000 kinderen blij!!

In onze stand kunt u een mooie tekening laten maken voor u zelf of uw (klein)kinderen.

Graag tot ziens in onze stand.

Naar de website